divendres, 17 d’abril del 2009

Mobilitzacions pel desenvolupament de l'EBEP.


Comunicat del dijous 16 fet pel sindicat CCOO sobre les concentracions pel desenvolupament de l'EBEP.

Èxit de les mobilitzacions en defensa del desenvolupament de l'EBEP


Al voltant de 1000 delegats i delegades van participar durant el dia d'ahir (pel dia 15) en la jornada de concentracions i mobilitzacions en l'exigència del desenvolupament de L'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic que es van celebrar en les 4 capitals catalanes davant de les subdelegacions del govern.
Amb aquesta mobilització, les organitzacions sindicals i de manera molt concreta CCOO, hem volgut deixar palés al govern espanyol, perquè no es tracta d'un ministre o una ministra ja que la responsabilitat és governamental, que no estarem amb els braços creuats mentre es donen una i altra vegada excuses i més excuses. Cal que es desenvolupi, amb la negociació necessaria amb les organitzacions socials, aquesta norma bàsica que ha trigat quasi bé 3 dècades en ser aprovada des de que va entrar en vigor la Constitució Espanyola que el fixava com obligació a desenvolupar legalment. Per CCOO millorar la qualitat dels serveis públics es quelcom fonamental tant per els drets dels treballadors públics com per garantir un bon servei per a la ciutadania, perquè els serveis públics de qualitat són una veritable garantia de drets.

Així mateix, la jornada ha estat un primer toc d'atenció al govern català que renunciant a la sobirania que li atorga l'Estatut de Catalunya renuncia a desenvolupar, tal com preveu la legislació bàsica i el propi estatut d'autonomia, una llei catalana de la funció pública, i el que encara és pitjor treballa sobre la base de propostes en molts aspectes regressives i absolutament parcials oblidant a parts importants dels serveis i la funció pública del nostre país.

Finalment CCOO felicita al conjunt de delegats i delegades que han participat en aquesta important jornada
.

Barcelona, 17 d’abril de 2009