dijous, 2 d’abril del 2009

Requisits dels concursos i valoració de mèrits.

.
Ens han fet arribar una documentació elaborada per a la preparació del temari laboral en antigues oposicions de l’Ajuntament. Recull els requisits d’accés a l’ocupació pública dins l’administració :

Sistemes de reclutament.

La Constitució reconeix en el seus articles 23.2 i 103.3 els principis d'igualtat, mèrit (currículum personal) i capacitat en l'accés a l'ocupació pública. L'objecte és evitar l'arbitrarietat en la contractació.

El principi d'igualtat d'accés a les funcions i càrrecs també comporta el dret a romandre-hi fins que desapareguin els requisits i condicionaments del nomenament.

El principi d'igualtat implica que la convocatòria de concursos s'estableixen en termes generals i abstractes i no en termes concrets i individuals que impliquin reserves encobertes. S'han de fer perfils i no fotografies.

El principi d'igualtat serveix d'instrument verificador de l'ús dels principis de mèrit i capacitat, a l'impedir una aplicació discriminatòria dels mateixos.

L'articulació tècnica dels principis de mèrit i capacitat, quan apareixen conjuntament en un procediment de selecció ha de fer-se seguint els següent termes:
a) Ha d'haver-hi independència en la valoració del mèrit i de la capacitat, de manera que no es pugui acumular el mèrit si no hi ha prou capacitat i el mèrit no sigui excloent.
b) La valoració dels mèrits no pot ser tan desproporcionada que vulneri el dret a la igualtat ni per sobrevaloració ni per exclusió.
.