dimecres, 19 d’agost del 2009

Ajuts pel transport cap a la feina.


Avís previ: ENLLAÇ A LA INFORMACIÓ SOBRE LA CREACIÓ D'UN GRUP A GOOGLE PER PROMOURE L'ASSOCIACIÓ O PLATAFORMA D'AFECTATS I SOLIDARIS.


En el discurs del president del Govern, Zapatero, en el debat sobre "el estado de la nación" del mes de maig va declarar: "per donar suport al transport públic i per donar suport als treballadors estendrem el tractament fiscal del xec restaurant, que avui reben molts treballadors, a un bo de transport que no tributarà, doncs, a efectes de l'impost sobre la renda de les persones físiques. Això suposarà una rebaixa mitjana del 24 per cent en el cost del transport públic per als treballadors, les empreses dels quals s'acullin a aquest programa."

Treballadors de moltes empreses reben veritables ajuts per menjar en restaurants en la pausa de la feina que no tributen a l'IRPF i per tant són del 100% (no conceptes estranys dins les nòmines subjectes a pagament de la renda), o tenen menjadors a preus econòmics . Hi ha Ajuntaments, com és el cas de Madrid, que fa anys que donen ajuts pel transport públic als seus treballadors.
Per a la gran majoria de treballadors de l'Ajuntament de Barcelona no hi ha ajuts per restaurants (recentment sí que hi ha un import petit en concepte d'ajuda per menjars dins la nòmina), ni ajuts per transport.

Ara hi ha una bona excusa per crear els ajuts pel transport públic ja que al no tributar a l'IRPF apart de ser una ajuda al treballador també suposa un estalvi de costos per a l'empresa i una potenciació del transport públic promogut pel mateix Ajuntament.
.