dilluns, 18 de maig del 2009

Campanya “Per uns serveis a la ciutadania públics i de qualitat”.



Extraiem d’un bloc de la Intersindical-CSC informació, i la imatge que l'acompanya, de la presentació d’unes actuacions “Per uns serveis a la ciutadania públics i de qualitat”.

El passat Primer de maig, en el transcurs dels actes que la Intersindical-CSC va organitzar, la Federació d'Administracions Públiques va presentar la campanya PER UNS SERVEIS A LA CIUTADANIA PÚBLICS I DE QUALITAT, amb la intenció de generar un debat en el si de la societat civil dels Països Catalans sobre el que han de ser els serveis públics.

Creiem que els serveis públics són un bé social a protegir i que ens cal una llei pròpia que reguli el que ha de ser el Sistema Català de Serveis de Titularitat Pública, que comporti una prestació integrada d'aquests serveis, que s'han de veure concretats en un Catàleg de Serveis, que n'expressi les característiques bàsiques i l'òrgan que els presta. També advoquem per l'existència d'una Carta de Serveis, que suposi un compromís de qualitat en cadascun dels serveis que prestin les administracions catalanes.

També proposem que es posin límits a les privatitzacions, externalitzacions i subcontractracions, que van en detriment de la qualitat dels serveis. Evidentment, tot això ha d'anar acompanyat d'una Llei Integral de la Funció Pública Catalana, que bandegi els actuals pegats que es posen a les funcions públiques i aprofiti l'obligat desenvolupament de l'Estatut bàsic de l'empleat públic per afrontar la reforma que fa tant que necessitem per encarar els reptes del segle XXI i suposi un pas més en el fet diferencial català i una empenta cap a la plena sobirania nacional.

Aquesta campanya s'iniciarà amb contactes amb diverses entitats representatives de la societat civil, a les quals farem arribar un document base, sobre el qual proposarem que articulin les seves propostes des de perspectives tan diferents com la de l'àmbit cultural, el del consum, el de la petita i mitjana empresa... I evidentment, una de les perspectives que volem recollir de manera preferent és la dels treballadors i les treballadores que prestem els serveis públics.
Amb totes aquestes aportacions elaborarem un document, que farem arribar al Govern i al Parlament. Us n'anirem informant.

.