dijous, 7 de maig del 2009

Previsions aprovació i aplicació nou conveni.

.
Comunicat sobre com es realitzarà l'aplicació del nou conveni fet pel sindicat UGT.


Un cop signat el nou Pacte de Condicions de treball dels empleats públics dependents de l’Ajuntament de Barcelona i els dels organismes autònoms adherits al Conveni Marc, pel període 2008-2011, volem informar dels passos que encara resten per a la seva total aplicació.

En primer lloc us informem que al final aquest pacte ha estat signat per UGT, CC.OO, i l’adhesió de l’Agrupació d’Independents ( A.I ), el que representa més del 85% de la representació sindical als òrgans de representació de l’Ajuntament.

L’aprovació d’aquest pacte, en el Ple Municipal, està prevista pel dia 29 de maig. Per aquest motiu aquells aspectes que són d’aplicació automàtica a la signatura del conveni, seran d’aplicació a partir del dia 1 de juny.

Els endarreriments econòmics que s’han generat des de l’ 1 de gener de 2008 ( 2,2% ) i els que s’han generat des de l’1 de gener de 2009 ( 1% ) s’abonaran conjuntament amb la paga extra, a la nòmina del mes de juny.

Aquest mes l’Administració, ha de confeccionar una circular explicant l’aplicació pràctica del nou horari comú, la nova regulació de les vacances, els nous de permisos de conciliació familiar, així com la nova reglamentació de la resta de permisos.

També ha de posar en marxa la jubilació parcial del personal laboral. A aquests efectes, us recordem els requisits que preveu la llei per poder acollir-se a aquesta modalitat de jubilació: Tenir 61 anys complerts, haver cotitzat un mínim de 30 anys a la Seguretat Social i tenir una antiguitat a l’empresa d’un mínim de 6 anys.

Puntualment us anirem informant d’aquells aspectes que s’han modificat amb la signatura d’aquest conveni.

Barcelona, 7 de maig de 2009
Secció Sindical d’UGT
.