dilluns, 4 de maig del 2009

Campanya contra el mobbing a la feina.


Noticia i imatge de la web del sindicat USOC sobre la campanya que van iniciar el passat 28 d'abril.

La Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) amb motiu de la commemoració el dia 28 d’abril de la Jornada Internacional per la Salut en el Treball enceta una campanya informativa adreçada a treballadors i treballadores sobre l’assetjament psicològic i/o moral –mobbing- en el treball.

La Secretaria de Salut Laboral de la USOC mobilitzarà el proper dimarts 28 d’abril equips d’assessors sindicals que visitaran un centenar d’empreses ubicades als principals polígons industrials de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Aeroport de El Prat. La campanya informativa té un doble objectiu:
• Sensibilitzar als treballadors en la problemàtica de la seguretat a la feina. En temps de crisi la xacra de la sinistralitat continua ben viva.
• Denunciar l’assetjament psicològic i/o moral –mobbing- i oferir als treballadors eines i recursos per a gestionar-lo.

La campanya “Contra el mobbing a la feina” vol posar el focus en els fenòmens d’assetjament en un context dificultats econòmiques a moltes empreses. Són problemàtiques “invisibles” relacionades amb les relacions de poder i jerarquia a les empreses. La por a la denuncia pública –freqüent en aquestes problemàtiques- es veu ara incrementada per la por a la pèrdua del lloc de treball en un moment de crisi econòmica. Aquesta campanya és una acció sindical de caràcter informatiu que vol apropar als centres de treball elements concrets d’informació i proposta en relació a la prevenció de l’assetjament moral a la feina.
.