dimarts, 26 de maig del 2009

Extinció del cos de subalterns.


S'està tramitant un avantprojecte de Llei de mesures en matèria d'ocupació pública de Catalunya que, entre altres coses,declara a extingir els llocs de treball del personal subaltern. Podeu veure l'enllaç a la versió del mes gener d'aquest avantprojecte. I seguidament el text d'una informació del sindicat CCOO comentant el tema. Cal recordar que la Generalitat és competent per regular el règim jurídic dels treballadors de l'administració local a Catalunya, per tant la normativa seria aplicable a l'àmbit local.

El cos de gestió auxiliar i subaltern
La ''deconstrucció'' de l'Administració pública catalana

L'avantprojecte de Llei de mesures en matèria d'ocupació pública de Catalunya declara a extingir els llocs de treball del personal subaltern. El motiu que al•lega la Direcció General de la Funció Pública és la necessitat de "tecnificar" la feina del personal funcionari. Podria esperar-se, posats a modernitzar l'Administració, el reconeixement legal de la igualtat en les feines del personal administratiu i auxiliar i l'establiment de mecanismes per superar aquesta divisió anacrònica.

Desgraciadament per al Cos de gestió auxiliar, la direcció elegida ha estat justament la contrària, afegint a les funcions "d'auxili administratiu" les de "control d'accés a les oficines públiques" així com les "d'informació al públic", pròpies del personal subaltern.

Aquesta mesura quirúrgica, feta per carnissers, vol facilitar l'externalització de les funcions que actualment estan realitzant els subalterns, i comporta uns importants efectes secundaris: una degradació del servei públic, així com un atac directe als col•lectius més desafavorits de l'Administració, i un fort impuls a la política de precarització i prestadorisme laboral que caracteritza l'actual Govern de la Generalitat.

Les conseqüències per al personal subaltern són demolidores: acomiadament dels treballadors interins i temporals, impossibilitat dels trasllats mitjançant concursos de provisió, que no tornaran a convocar-se, impossibilitat de reingressar després d'una excedència...

Els auxiliars patiran una degradació de la seva categoria professional, amb conseqüències en la seva feina diària, i amb el perill afegit que es pugui interpretar que no cal que se'ls pagui el complement d'atenció al públic ja que això estarà dintre de les funcions de la seva categoria professional.

Per tots aquests motius, CCOO considera inacceptable que el Govern de la Generalitat procedeixi a eliminar llocs de treball de la categoria laboral més baixa i amb més dificultats per a trobar feina, especialment en aquests moments de forta recessió, i demanem la retirada immediata de la disposició addicional segona de l'avantprojecte de Llei de mesures en matèria d'ocupació pública de Catalunya, així com una discussió a fons de la resta de l'articulat en la Mesa dels Empleats Públics de Catalunya, que portem mesos reclamant.
.