dijous, 21 de maig del 2009

Reaccions al nou conveni. Assemblea.

.
Resum de la
web de la CGT sobre l'assemblea convocada per aquest sindicat el passat dia 20.

Ahir dia 20 de maig es va celebrar l’assemblea convocada per part de la Secció Sindical de la CGT a l’Ajuntament de Barcelona (SSAB CGT).

L’Assemblea sectorial (sector no uniformats ) es va convocar per la convicció de que també en l’àmbit assembleari, cal donar explicacions de la situació de l’Acord de condicions laborals i del conveni 2008-2011 firmat per alguns sindicats i l’alcalde de Barcelona, i encara pendent d’aprovar pel ple municipal.

Durant el transcurs de l’acte la SSAB de la CGT va exposar els punts febles de l’acord :

- Millores salarials desequilibrades pel que fa a a col·lectius (afecten molt més a GU i SPEIS), subjectes a interpretació en els propers anys i firmades sense la seva concreció (no s’han adjuntat les taules salarials)

- Negociació en el marc de l’acord d’aspectes ja legislats de conciliació laboral, horaris i dies vacances enlloc de demanar la seva aplicació automàtica.

- Sacrifici de les reivindicacions de fons : RLT, 35 h. , reversió externalitzacions i precarietat.

- Ignora i consolida el context de forta reestructuració , privatització i precarització de personal municipal (Barcelona 2.0, Institut Serveis Socials , OAc’s, i la desregulació acumulada d’aquests darrers 15 anys).

Conclusió de la CGT : no és un acord/ conveni que doni resposta a la problemàtica laboral i funcionarial municipal , i les seves millores minses i inadequades no ajuden a la lluita per la millora de les condicions laborals de totes/tots , ni en un context més general però obligat (l’acord fomenta posicionaments insolidaris i estigmatitzants del treball públic), a aportar solucions de la crisi favorable als treballadors/es. és un acord / conveni per emmudir (tapar la boca) als treballadors municipals i proporcionar la pau social al govern municipal.

En el transcurs de les intervencions la CGT es posiciona obertament crítica a aquest enfocament claudicant i es nega a fomentar la pau social a l’Ajuntament de Barcelona.

Diverses intervencions dels asistents van expressar la seva preocupació per l’aplicació d’algunes novetats i els dubtes van posar de relleu en si mateixos la desinformació sobre aspectes concrets que incorpora el nou acord.
.