diumenge, 21 de juny del 2009

Males interpretacions de la flexibilitat horària.

.
Adjuntem una nota dels sindicats UGT i CCOO. El govern municipal defensa els interessos dels treballadors (inclosos els seus) o intenta enganyar-los colant interpretacions perjudicials de les clàusules d’un conveni i tractant-los com a simple mercaderia a la que es pot retallar drets i salaris?. Confiem fermament en que realment defensin els interessos dels treballadors.

NOVA FLEXIBILITAT HORARIA
Després de la publicació de diverses circulars explicant com articular els diferents canvis acordats en el nou conveni i atesa la decisió unilateral de l’Ajuntament de regular de manera no pactada el nou horari comú, els sindicats signants varem demanar una reunió per tractar aquest apartat específic.

Sobre això hem de dir que la negociació dels diferents horaris tenien com a base inicial les 35 hores i, en segon posicionament, treballar només una tarda.

No és comprensible que unes pretensions de millora (intentar ampliar la flexibilitat d’entrada i sortida per conciliar millor la vida laboral i familiar) les hagin convertit, ‘unilateralment’, en una circular tramposa amb una falta de sensibilitat total envers el personal més perjudicat, el de prestació horària en horari comú. No és estrany, doncs, que s’hagin generat un munt de reclamacions del personal, ateses les condicions de recuperació que imposa.

La reunió va tenir lloc el passat 17 de juny. Li vam demanar a l’Ajuntament la retirada de la circular referent a la devolució de les hores que superin a les 7,5 hores estipulades per cada jornada diària i que, en tot cas, s’apliqués allò que era l’habitual amb l’anterior conveni, en referència a la no recuperació de cap hora quan el treballador/a feia una festa en horari de matí i tarda.

L’Ajuntament es va negar a modificar la seva circular. Fins i tot no va acceptar una proposta alternativa, que consistia en valorar en 9 hores els dies de festa amb horari de mati i tarda i en 6,5 hores els dies amb horari només de matí.
Com a contestació, van dir que, amb la nova flexibilitat horària i amb el nou còmput setmanal, la gent podia conciliar millor la seva vida familiar, però que, si volíem, no tenien cap problema en tornar a aplicar l’horari del conveni anterior. Aleshores van remarcar que sota cap circumstància mantindria la nova flexibilitat, sense la nova recuperació pels dies de festa.

Atès que la propera setmana entra en vigor l’horari d’estiu, i no són previsibles problemes de recuperació d’hores fins al setembre, farem una ronda d’assemblees per explicar tot el conveni i aprofitarem per sondejar, entre els afectats amb horari comú, la possibilitat de exigir el retornar al sistema antic, si és aquesta la voluntat general dels treballadors/es.
.