divendres, 6 de juny del 2008

Blocnotícies de la Casa Gran.

.
Obrim una nova secció que anomenem Blocnotícies de la Casa Gran. En ella inclourem aquelles informacions que ens arribin de transcendència laboral de l'Ajuntament i organismes depenents. Els redactors no compartim necessàriament les opinions manifestades en les notícies. I qui vulgui exercir el dret de rèplica pot fer-ho sense problemes.

Conveni.

Estem en època de negociació del conveni. Sembla que la tàctica de l'Ajuntament com a empresa es tractar als representants dels treballadors com a criatures. Si ara tens cinc cromos t'amenaço en treure-te'n dos i anem perdent el temps discutint que et quedaràs amb tres. Tu ves demanant que vols tenir vuit cromos que si no calles te'n deixaré només tres.
D'aquí molts dies et deixaré que en tinguis cinc i quart (tot i que la quarta part del cromo no et servirà per a res) i estigues content que et podies haver quedat amb tres. Ai senyor, quants cursos de negociació a alts càrrec perduts. Els aconsellem un seminari que realitzen a Barcelona activa: "Com negociar: guanyar-guanyar" on poden veure que el benefici d'un comporta el benefici de l'altre i que una victòria només d'una part avui pot ser una derrota per demà. Per cert el curs els surt gratuït, el fa l'Ajuntament.

Bé doncs el conveni està en aquesta fase: et trauré dies festius, et trauré tolerància horària, et penalitzaré més la paga d'abril. No em parlis de reduccions horàries setmanals. Manteniment del poder adquisitiu? Això que és?, conciliació vida familiar? Em sona? Jubilació parcial, tres quarts del mateix.

Provisió de llocs de treball.

El sindicat CGT informa que darrerament s'estan donant concursos en que tot hi haver-hi bastant gent que es presenta son declarats deserts. Llavors s'opta per cobrir la plaça externament però en comptes d'anar al procediment d'oferta pública es tendeix cap a una lliure designació d'una persona externa a l'estructura de l'Ajuntament.
Citen el cas del cap del Departament de Prevenció de Riscos Laborals on tot i que no ha finalitzat el termini de presentació d’instàncies per al concurs extern han designat a una persona per fer les seves funcions.


Mobbing.

L'Ajuntament acaba de signar un acord amb el fiscal en cap de Barcelona per lluitar contra el mobbing immobiliari i un partit de l'oposició els diu que vigilin que ells també potser en fan, aplicant malament planejaments urbanístics. Per cert, aviat fareu algun acord per lluitar contra el mobbing laboral? I en feu?.



Nosaltres.

Recentment el bloc ha arribat a una mitjana de 780 visites mensuals. Agraïm l'interès o curiositat de qui ens ha mirat i us demanem col·laboració aportant continguts per introduir al bloc (com alguns de vosaltres ja aneu fent).
.