dimecres, 11 de juny del 2008

Manifestació pel conveni.

Els sindicats de l'Ajuntament de Barcelona, han convocat una manifestació pel proper 19 de juny, per protestar per la retallada dels drets laborals que està intentant dur a terme el consistori en la negociació del nou conveni col·lectiu. Segons els sindicats convocants (CCOO, UGT, ASI, AI i SAPOL, als quals s'hi ha afegit la CGT), aquest és el sisè mes de negociació del conveni i no hi ha cap voluntat negociadora.
Es demana la jornada de 35 hores setmanals, la clàusula de revisió salarial i els drets de conciliació laboral i familiar. La manifestació recorrerà la Via Laietana i es dirigirà a la plaça Sant Jaume, davant de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest.

Extracte de la convocatòria de l'Assemblea fet per la Junta de Personal i els Comitès d’Empresa de l’Ajuntament i dels organismes autònoms:

Hem entrat en el sisè mes de la negociació del conveni i encara no tenim res damunt de la taula, cap millora, cap aportació, cap indici que ens faci pensar que hi ha una voluntat negociadora.

De moment l’únic que ha presentat l’administració són rebaixes i retalls al que ja teníem, (...), en canvi sols han acceptat d’incloure allò que ja està recollit per llei en la conciliació familiar (...).
Quasi sis mesos per això. No hi ha cap voluntat negociadora, no hi cap voluntat de posar sobre la taula avenços pel conjunt de treballadores i treballadors, ho demostren quan ens diuen que de la jornada de 35 hores ni en volen parlar, quan encara no hi ha cap proposta econòmica a la taula tot i la puja continuada de la carestia de la vida, quan es neguen a millorar les condicions de conciliació de la vida familiar i laboral.

Per això us fem una crida a participar en l’assemblea que tots els sindicats que formen la Junta de Personal i els Comitès d’Empresa de l’Ajuntament i dels organismes autònoms, convoquem per al proper

DIJOUS 19 DE JUNY A LES 11 H A VIA LAIETANA, núm. 16

per anar després tots junts amb els companys de bombers i de la guàrdia urbana fins a la plaça de Sant Jaume, on expressarem les nostres exigències:

· JORNADA DE 35 HORES SETMANALS

· CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL ARA

· TOTS ELS DRETS EN LA CONCILIACIÓ FAMILIAR I LABORAL

(...)