dimarts, 5 de febrer del 2008

Frase d'interès

Marina Parés Soliva, Diplomada en Treball Social i perit social jurídic Presidenta de Mobbing No!- Associació Catalana, Tesorera de la Federación Estatal de Asociaciones contra el Acoso Psicológico en el Trabajo (FACAPT), membre de l´Observatori català del Mobbing.
Si aconseguim canviar la frase "el que li passa" per la frase en "el que li estan fent" de segur que la nostra posició enfront els petits actes violents i desestabilitzadors serà diferent . Per que hi ha una cosa que no hem d´ oblidar , quan ens trobem enfront del mobbing, l´ assetjador sempre utilitzarà un llenguatge i uns mecanismes deshonestos.

1 comentari:

carme ha dit...

Totalment d’acord amb el comentari. El mobbing o assatjament psicològic al treball es una lacra que tots hem de denunciar
Massa sovint els que estan a prop d’un/a treballador/a que pateix aquest tipus de maltracte no s’hi troben involucrats, pensen que alguna cosa haurà fet, l’afectat, per mereixeu-ho. O que te “manies”, o que es tracta d’una persona “especial” (amb tota la carrega negativa de l’adjectiu) o... ves a saber que més.
Recordo un cas que vaig conèixer molt d’aprop i que il·lustra perfectament l’afirmació de més amunt.
Aquesta persona, i perdoneu que no doni més dades, estava patint una situació inaguantable a la feina, una pressió psicològica que la va portar a patir una depressió greu. Bé doncs, un dia estant jo a la sala del cafè del meu centre de treball, vaig sentir un comentari per part d’una companya del mateix departament que l’afectada que em va fer posar els pels de punta. El comentari era, literalment, i fen referència a la situació d’aquesta persona: “Está loca, toma pastillas...”.
Necessitem implicar a tots i totes els treballadors i treballadores perquè aquestes practiques s’acabin i no
ho aconseguirem si no es amb informació i campanyes de sensibilització.