divendres, 8 de febrer del 2008

Sèrie de contes: 2. Els tres porquets (sense ànim d'ofendre).

Hi havia una vegada tres porquets que treballaven a la mateixa empresa i que tenien molta por del llop. Tots tres van decidir fer-se una casa, cadascú pel seu cantó,per protegir-se d'aquesta temible bèstia.
Un tenia pocs diners, era administratiu, i va decidir fer-se una casa de palla. L'altre, comandament intermedi, amb una mica més de pressupost va decidir fer-se-la de fusta. El darrer, alt càrrec, se la va poder fer de bonic maó.
I d'aquestes que va arribar el llop. Bufant, bufant va tombar la casa de palla i el porquet va fugir cames ajudeu-me ja que els altres dos no el van voler acollir. Més tard el llop anà a la casa de fusta i bufant, bufant va tombar la casa i ja teniu el porquet corrent esperitat perquè el porc que quedava no en volia saber res d'ell.
I naturalment el llop anà a bufar a la casa de maó. I bufa que bufaràs res de res, la casa resistia. Però vet aquí que de sobte el llop es va allunyar a una distància prudencial de la casa sense que el porquet entengués perquè. Van començar a sentir-se vibracions i la casa va caure amb un gran terrabastall, era un terratrèmol. I ja teniu el tercer porquet perseguit pel llop corrents a amagar-se.
I com que molts contes han de tenir un final feliç diguem que els tres porquets es van adonar que totes les cases es poden caure i que més valia col·laborar que anar cadascú a la seva. Van descobrir un material ultraresistent fet amb una combinació de palla, fusta i maons amb el qual es van construir una casa comuna. Tant èxit va tenir aquesta casa que ara han deixat l'antiga empresa i s'han fet socis d'una promotora immobiliària. Esperem que no els afecti massa l'actual baixada del mercat.
I que se n'ha fet del llop? L'han contractat de relacions públiques i a estones perdudes treballa com a generador natural d'una empresa d'energia eòlica (per allò de la bufera).