dimecres, 26 de març del 2008

L'Ajuntament impulsa un protocol per prevenir, detectar i analitzar els casos d'assetjament i discriminació al treball.

Ens han fet arribar la següent informació. Esperem que s'apliqui a tots els organismes de l'Ajuntament i que no es tracti d'una simple declaració d'intencions sense resultats pràctics. Hem de fer el possible per canviar "aquest món".


L'Ajuntament de Barcelona mitjançant la comissió paritària per a la dignitat i la no-discriminació en el treball, que depèn del CSSL ( Comitè de Seguretat i Salut Laboral de l'Ajuntament), posa en marxa (en compliment del conveni 2004-2007),una declaració de principis i un "protocol per a la dignitat i no discriminació en el treball ". Aquest té per objectiu prevenir, detectar i analitzar els casos d'assetjament i discriminació soferts pel personal funcionari i laboral de l'Ajuntament de Barcelona adscrit a l'organització executiva.
L'Ajuntament, mitjançant el protocol citat, pren el compromís de no permetre cap conducta o comportament que sigui de caràcter discriminatori o comporti qualsevol tipus d'assetjament.
A més, l'Ajuntament es compromet a portar a terme les mesures preventives per evitar tipus de conductes no tolerades i que cap treballador que comuniqui un presumpte cas d'assetjament o discriminació pugui ser objecte de tracte injust o desfavorable.