dilluns, 17 de març del 2008

Sèrie de contes: 8. Blancaneus.

Hi havia una vegada una noia molt bona treballadora, anomenada Blancaneus, que es guanyava les garrofes en un gran departament d'una empresa de cosmètica i tenia al seu càrrec set germans nans.
També hi havia una gran diva manant a l'empresa que havia estat molt productiva però, ai las, els anys passen per a tothom i les seves virtuts anaven minvant.
La diva tenia un mirall màgic a qui sempre preguntava: qui és la millor de l'empresa? I aquest sempre contestava: tu, reina meva. Però un dia el mirall va canviar la resposta: la millor és la Blancaneus.
Com es va enfurismar la diva!. Trenca el mirall, renega i es promet que acabarà amb la Blancaneus. Com s'ha atrevit a ser millor!
I així li fa la vida impossible per a que marxi de la seva feina, la desprestigia, li crea un cap per sobre per dir que ella no fa res, la discrimina,... I un dia li oferí un regal enverinat, tot i no ser una poma: un trasllat a un altre lloc de treball que no es corresponia amb les seves aptituds. I com que no el volgué voluntàriament li feren anar per força.
La Blancaneus, amb la seva vida laboral adormida, passà molts anys al nou departament. De tant en tant els nans l'anaven a visitar creient que tot s'havia acabat perquè el temps passava i res no succeïa.
Realment havia funcionat el verí?. No. Resulta que la Blancaneus no es va empassar el regal enverinat i un dia va aparèixer aquell príncep que apareix en tots els contes i tot destapant el pastís va repartir justícia.
Tan sols podem dir que la Blancaneus torna a treballar en una bona feina. La resta ens han demanant que no ho fem públic. Encara és secret de sumari.