diumenge, 6 d’abril del 2008

L'Ajuntament ja diu que no desitja certes conductes, els que les reben tampoc.

El Protocol per a la Dignitat i la No Discriminació en el Treball va prenent forma, no sabem encara fins a quin grau es complirà, si realment serà efectiu o tot seran bones paraules. Tingueu en compte, servei de prevenció de riscos laborals de l'Ajuntament, que us podeu posar a treballar ja. Teniu molta feina acumulada.

A efectes informatius, aquí va una serie de conductes que segons l'Ajuntament de Barcelona no estan tolerades i pren el compromís de no permetre-les. Esperem impacients les seves actuacions.

- Assetjament psicològic laboral o mobbing que defineix com un conjunt d'accions, conductes o comportaments exercits de forma sistemàtica i perllongada en el temps, dins de l'àmbit laboral, destinats a atemptar contra la dignitat, la integritat física o psicològica.

- Assetjament per conducta discriminatòria entesa com a conducta no desitjada relacionada amb l'origen racial o ètnic, la religió o conviccions, la discapacitat, l'edat o l'orientació sexual d'una persona i que té com a objectiu atemptar contra la dignitat i crear un entorn intimidatori, humiliant i ofensiu.

- Assetjament sexual considerat com a conducta indesitjada, no raonable i ofensiva per a la persona que és objecte de la mateixa i s'utilitza amb efectes de discriminació laboral i amb caràcter intimidatori.