dijous, 17 d’abril del 2008

L'oficina per la No discriminació de l'Ajuntament de Barcelona.

L'Ajuntament té des de l'any 1998 una oficina amb aquest nom. Tot i ser el nom semblant i tenir un correu electrònic semblant, no té res a veure amb el protocol per a la dignitat i no discriminació en el treball.
Hem recollit informació de la mateixa i us adjuntem l'enllaç a la seva plana web.
És un servei d'orientació per a la defensa dels drets de les persones en general amb especial atenció als col·lectius discriminats per raó de gènere, pertinença cultural, salut física i mental i edat.
Manifesten que fan funcions de formació, informació, mediació i assessorament jurídic. La funció mediadora és entre les persones o entitats que creguin que han estat discriminades per particulars, empreses o institucions per intentar resoldre els conflictes sense necessitat d'anar a la via judicial. En cas que calgui anar als jutjats també ofereixen assessoria jurídica.
Tot i que no podem valorar els resultats de l'actuació d'aquesta oficina (principalment perquè el resultat de les gestions que fan no depenen directament d'ells ) sí que pot agradar que accepten i gestionen queixes en temes de discriminació laboral amb un ventall ampli (incloent assetjament o mobbing) on l'afectat sigui un treballador del mateix Ajuntament de Barcelona.