L'Observatori del Mobbing de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG), del qual hem parlat en una anterior entrada, recull alguna de les bases legals d'actuació. Ells es defineixin com un servei que pretén proporcionar una orientació a les empreses de com garantir la Dignitat i la no Discriminació en el treball.
I això està inspirat en la proposta de Resolució del Parlament Europeu realitzada per la Comissió de Treball i Afers Socials sobre l'assetjament psicològic en el treball (2339/2001/INI), de 16 de juliol de 2001, i en la Declaració del Consell de les Comunitats Europees de 19 de novembre de 1991.
I pretenen donar resposta a les exigències legals per evitar així incórrer en responsabilitats (administratives, civils, penals i de la seguretat social) que puguin esdevenir motiu de sancions. Ja que en el cas que la direcció de l'empresa conegués les situacions d'assetjament i no adoptés cap tipus de mesura per a avaluar-les i evitar-les (i ja no parlem de si és la mateixa direcció qui promou l'assetjament) incorreria des d'aquest moment en responsabilitat per l'incompliment de portar a terme l'avaluació de riscos conforme a la normativa de prevenció de riscos laborals, en concret l'article 16 de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i els articles 3 a 7 del Reglament de Serveis de Prevenció.
dijous, 24 d’abril del 2008
Motius legals pels quals l'Ajuntament ha d'actuar.
Etiquetes de comentaris:
Assetjaments i discriminacions. Normativa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada