divendres, 11 d’abril del 2008

Què fer en cas de conflicte segons el Protocol.

Seguim amb el Protocol per a la Dignitat i la No Discriminació en el Treball promogut per l'Ajuntament de Barcelona. Té un apartat titulat "què fer en cas de conflicte" que planteja un procediment de resolució informal.
La persona afectada pot tractar de resoldre la situació de forma directa o extraoficial amb la persona o grup de qui es tracti dient que cesi en la seva actitud. I si no s'hi veu en cor que ho parli amb els superiors jeràrquics, per tal que aquests avaluïn la situació i facilitin el procés de conciliació entre les parts. Si el superior jeràrquic és part implicada, la persona afectada pot comunicar la situació al cap immediatament superior. Apart es pot comunicar la situació als delegats de prevenció.
Realment no sabem si pequen d'innocència, d'optimisme o de bona fe. Ens han fet arribar molts casos d'afectats han parlat amb l'assetjador o amb els superiors jeràrquics, fins i tot amb gerents d'instituts o regidors, per intentar acabar amb aquest comportament delictiu. Alguns s'han inhibit, d'altres realment sí que podem dir que s'han implicat: algun superior màxim ha col·laborat activament en assetjar encara molt més. Pel que fa referència als delegats de prevenció més d'una vegada diuen als assetjats que no hi poden fer res.
I que proposen en cas que aquest procés de conciliació no sigui satisfactori?. Passar al procediment formal a través del servei de prevenció de riscos laborals que posarà en marxa el procediment intern per gestionar el tema. El seu correu electrònic és: nodiscriminacio@bcn.cat
Aquí, després d'una entrevista d'aproximació si creuen que hi ha presumpció d'assetjament diuen que aplicaran el protocol per a casos d'assetjament que consisteix (sense dir res més) en valoració, informe, aplicació de mesures i seguiment.