dilluns, 21 d’abril del 2008

L'assetjament perjudica a l'Ajuntament vist amb criteris empresarials.

No sols perjudica als treballadors que el pateixen sinó també al l'entitat que ho permet. I qui ho diu? L'Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf (ADEG) que va crear el 2006 una pàgina web pensada per prevenir-lo. És l'Observatori del Mobbing. Aquest web conté espais divulgatius i informatius al voltant de l'assetjament psicològic laboral, així com formulari d'autodiagnosi anònim i un apartat per resoldre els dubtes més freqüents. Podeu ampliar la noticia a Lamalla.net.

Més endavant comentarem algun altre aspecte d'aquest web però per començar és interessant veure el punt de vista empresarial en aquest fenòmen .

L'Observatori del Mobbing és un servei que pretén proporcionar una orientació a les empreses de com garantir la dignitat i la no discriminació en el treball, així com detectar i gestionar casos de mobbing. s'ofereix com un servei per col·laborar amb les empreses que ho desitgin en la promoció, l'elaboració i la posada en pràctica de polítiques i programes que els permetin garantir la dignitat dels seus treballadors.

Diuen que el fet d'implementar polítiques i programes per garantir la dignitat i no discriminació dels treballadors és necessari ja que permet reduir la probabilitat de patir efectes negatius tant a nivell organitzatiu com individual. Els efectes que enumera per a l'empresa són els següents:

. Disminució de la productivitat tant en quantitat com en qualitat degut a l'enrariment del clima de treball.
. Increment de l'absentisme.
. Augment de la rotació.
. Augment del nombre i durada de les baixes per malaltia.
. Increment dels accidents de treball per distraccions o actes insegurs.
. Augment de la conflictivitat laboral.